Ahogy első bejegyzésemben ígértem, következzen még néhány, a mindennapokban könnyen alkalmazható stílus- és szépségtipp.

Elsődleges szempont továbbra is „a kevesebb több” elvének alkalmazása.

  • Dekoltázs vs lábak. Ha szűk, dekoltázst erőteljesebben hangsúlyozó felső van rajtunk, ne vegyünk fel combot-feneket kiemelő, szűk szoknyát-nadrágot, mert közönséges hatást fog kelteni. Skinny nadrághoz, szűk ceruzaszoknyához lazább, szellősebb felsőt, elegáns blúzt válasszunk, nem leszünk túlságosan ünnepélyesek. Szűk felsőhöz pedig a nadrág/szoknya legyen lazán kényelmes. Ha mindent hangsúlyozunk, azt blézer kíséretében tegyük, úgy megmarad az elegancia.
  • Apropó! Szoknyahossz… Legyen bármennyire is formás a lábunk, munkahelyre ne vegyünk fel miniszoknyát! A szoknya hossza néhány ujjnyira térd felett végződjön, ennél rövidebbet ne erőltessünk. Aki szereti és alkatilag megengedheti magának, hétvégén, vagy nyaralás alatt bátran hordhatja a minit.
  • A feliratos ruhákat hagyjuk meg a tini korosztálynak. Nekik a lázadás és útkeresés időszakában a véleménykifejezés egyik formája is lehet. Felnőtt nőknél viszont szülhet vicces vagy kellemetlen (ki, minek tartja) szituációkat a feliratok mell területén való böngészése. ?                                                                            
  • Ugyanez vonatkozik a feltűnő márkajelzésekre. Egyszerűen nem elegáns, ha mindenáron meg akarjuk mutatni. Ez nem jelenti azt, hogy a Nike cipőről vegyük le a pipát, vagy, hogy soha ne hordjunk márkás darabokat. De ne az legyen az elsődleges szempont. Tudjuk, hogy mennyire elharapózott bizonyos márkák darabjainak – finoman fogalmazva – koppintása. Inkább válasszunk „no name”, de jó minőségű darabokat, mint a nem eredeti termékeket.
  • Leggings téma. A leggings nem nadrág, ne használjuk tehát annak helyettesítésére. Vannak darabok, melyek már nem a klasszikus „cicanadrág”-ra hasonlítanak, hanem farmernadrág hatásúak. Maradjunk annyiban, hogy amennyiben nincs farzsebe, nem minősül nadrágnak.
  • Farmernadrág. Így önmagában. Nem tudok elég hálás lenni az aranyásóknak, hogy miattuk alkotta meg a Levi nevű kereskedő, a sátorvászonból készített munkaruhát. ? Véleményem szerint a farmernadrág a legsokoldalúbban használható alapdarab, a választott kiegészítők függvényében hordhatjuk kirándulásra, hétköznapi rohangálósnak, munkahelyre, de sötét változatát alkalmi viseletként is el tudom képzelni. Nagyon kedvelem. Tűsarkúval, blúzzal vagy blézerrel, ékszerekkel tökéletesen elegáns szett része lehet.

  • Ha festett a hajszínünk, gondoskodjunk időben fodrász időpontról! A több centis lenövés bármilyen – egyébként tökéletes – megjelenést felülír.
  • Időzítsük úgy a reggeli ébresztőt, hogy beleférjen az időnkbe egy minimál smink. Egyáltalán nem kell túlzásokba esni, legfőképpen nem kísérletezni. Itt is azt az elvet kövessük, mint az öltözködésnél: ha a szemünket hangsúlyozzuk erőteljesebben, rúzs helyett válasszunk szájfényt, ha egy élénkebb rúzshoz van kedvünk, a szemre kerülő smink ne legyen hangsúlyos. Életkor, illetve arcbőr állapotának függvénye, hogy elég egy BB-krém vagy esetleg vékony rétegben felvitt alapozó. A reggeli arcápolás kezdődjön a tonizálással, majd vigyük fel a nappali krémünket. Ezután várjunk néhány percet, míg a krém tökéletesen beszívódik a bőrünkbe. Ha szem alatti karikák eltüntetése a cél, kezdjük a korrektorral, majd jöhet az alapozó és púderrel való fixálás. Ha csak egy-két apró bőrhibát szeretnénk elfedni, a korrektort az alapozás után alkalmazzuk. Mindent csak finoman, vékony rétegben. Egyéni ízlés/rendelkezésre álló idő kérdése, hogy a szemre csak egy szempillaspirált teszünk, vagy kontúrceruzát/szemhéjfestéket is. Arcpirosítót mindenképp használjunk, ez a smink lelke, ragyogóvá teszi az arcbőrt. Ajakápoló, szájfény vagy rúzs és kész is vagyunk. Arra figyeljünk, hogy vízálló szempillaspirált ne használjunk napi szinten, mert törékennyé teheti a szempillát.                                     
  • Parfüm. Egy jól megválasztott  illattal megkoronázhatjuk megjelenésünket. Ne permetezzük magunkra óránként, ugyanis bármilyen szenzációs illatból meghatározhatatlan katyvasz válhat, ha össze-vissza fújkáljuk.  A parfümöt alkotó fej, szív- és alapjegyek összetevői különböző ideig tartanak ki bőrünkön. A fejillat párolog el leggyorsabban, az alapillat marad rajtunk legtovább. Ha gyakori utánfújással rondítunk bele ebbe a megkomponáltságba, könnyen fejfájás lehet a végeredmény. Nem beszélve a környezetünkre gyakorolt hatástól. ?

Amennyiben hasznosnak találtad a cikk tartalmát, kérlek ajánld barátaidnak is az oldalt. Kövesd fb-oldalamat napi stílus- és szépségtippekért, személyesebb tartalom az instagram profilomon található.

Éva